INLEIDING

Wat?

 

Dromers van Dromen is een sociaal artistiek project voor en door jongeren in azc’s in de leeftijd van 15 tot 25 jaar. Aan de hand van uiteenlopende kunstdisciplines krijgen de jonge makers de mogelijkheid om in samenwerking met een professionele kunstenaar hun eigen creatieve geest te ontdekken, ontwikkelen en tonen.

 

Wie?


 

Wanneer je op een azc woont en 18 wordt, ben je niet langer leerplichtig en zonder status mag je niet studeren of werken. Verveling en doelloosheid liggen op de loer, ook al barst je van het talent en ideeën. 

Dromers van Dromen is een project van kunstenaarsnetwerk de Vrolijkheid, en werd geleid door gedreven filmmaker Sam Yazdanpanna. Sam kwam als minderjarige jongen terecht in een azc in Nederland. Ondanks 7 jaar in de illegaliteit te hebben gezeten, heeft hij zich toch tot filmmaker kunnen ontwikkelen. Echter miste hij wel de kansen om zichzelf te ontwikkelen. Sam zat vol verhalen en talent, maar zonder mogelijkheden om dit talent te ontplooien. Deze mogelijkheden wil hij nu aan jongeren in azc’s bieden samen met een geïnspireerde groep collega-kunstenaars.

 

Hoe?


 

Onder leiding van professionele kunstenaars uit het netwerk van de Vrolijkheid worden workshops in verschillende

artistieke disciplines aangeboden. De disciplines variëren van theater, muziek en dans tot beeldende kunst, animatie en film. Het doel van deze workshops is dat de deelnemende jongeren hun veerkracht versterken en hun talenten ontdekken en ontwikkelen. Muziek, dans, beeldende kunst, theater en film staan voor een universele taal die het mogelijk maakt om je eigen verhaal vorm te geven. De Vrolijkheid biedt aan ieder verhaal een podium.

Sam Yazdanpanna

Jongeren coordinator Vrolijkheid

Design by Daniel Maarleveld/Sam Yazdanpanna

Photo by Jordi Kemperman

Text : Mirte Hartland